Vissza

Hardsonic Bt.

HARDSONIC IRODA ÉS TELEPHELY


A Hardsonic Bt-t 1994 decemberében alapította Naszódi György. Fő tevékenységi terület az "ipari" ultrahang volt. Ezen belül az ultrahangos tisztítók és ultrahangos műanyag hegesztők. Emellett az egyéb felhasználási területeken használatos berendezések szervize és karbantartása, ill. kisebb rendszerek tervezése és kivitelezése is belefért a profilba.

Az alapító nagy reményekkel és energiával vetette bele magát az ultrahangos tisztítók hazai gyártásába. Az ultrahangos rezgőegységek gyártása már itthon történ, a 300-2.000W-ig terjedő generátorok is elkészültek és 5-8 évig forgalmazásra is kerültek. Emellett többkamrás, automata mosó sorok is készültek saját tervezésben és kivitelezésben, saját ultrahangos egységekkel szerelve. Sajnos a  magyarországi gazdasági körülmények nem kedveztek a kis szériás gyártásnak, gazdaságtalan volt a gyártás.


 

Az ultrahangos részegységek, alkatrészek gyártása ezért felszámolásra került és a képviselet a hozzá tartozó szolgáltatásokkal, szervízzel lett a fő profil. Az utolsó kb. 20 évben két német céggel sikerült tartós kapcsolatot kialakítani, a Herrmann Ultraschalltechnik GmbH-al az ultrahangos műanyaghegesztés, ill. az ELMA GmbH-val az ultrahangos tisztítás területén. Mindkét cég berendezéseinek szervizét és forgalmazását is végezzük. 

Emellett egyedi tervezésű gyártószigetek, gyártósorok tervezését és kivitelezését, valamint ritkábban, kisebb tisztítósorok tervezését és kivitelezését is vállaljuk. 

Az ultrahangos műanyaghegesztés területén márkafüggetlen szolgáltatást vállalunk.

Mivel egy-egy hegesztő több projektet is kiszolgálhat, az új projektekhez szükséges ultrahangos szerszámokat ( szonotródákat ) és hegesztő fészkeket ( jig, ambos, anvil ) igény szerint megtervezzük, elkészítjük és üzembe helyezzük.

 

2012-ig a volt csepeli Weiss Manfred Művek ( Csepel Művek ) területén, a Varrógépgyár utcában volt a telephelyünk. Köszönhetően a Herrmann GmbH-val történő szoros együttműködésnek is, Budaörsre költöztünk. Több mint 310 m2-en irodák, műhely, konszignációs raktár, hegesztőlabor, bemutató és oktató terem szolgálta Ügyfeleinket.

2021-től a Herrmann Ultraschall GmbH-val kötött szerződés megszűnt, a Herrmann gépek szervizét és képviseletét a Herrmann Ultrahang Kft. vette át. 

A Hardsonic Bt. továbbra is folyamatosan kapcsolatban áll a német gyártóval, egyedi célgépek tervezésével és gyártásával forgalmazza is, a Herrmann Ultrschalltechnik GmbH. termékeket. A jó kapcsolat záloga, hogy továbbra is azonos telephelyen üzemel a Herrmann Ultrahang Kft-vel.

Fő tevékenysége az ultrahangos szerszámok, szonotródák és hegesztőfészkek tervezése, gyártása, új projektek felszerszámozása, gyártás elindítása és alkalmazástechnikai szolgáltatások.