Rólunk

HARDSONIC
Bemutatkozás

Az ügyvezető, Naszódi György 1981 óta dolgozott ultrahangos berendezésekkel, a SERVINTERN ISZ. munkatársaként. Abban az időben a KLN Ultraschalltechnik GmbH. képviseletét és szervizét végezte. A rendszerváltáskor, mint akkor aki tehette, saját céget alapítva, társtulajdonosa lett a Realtrade Kft-nek, ahol saját fejlesztésű ultrahangos mosókat (Realsonic) gyártottak, valamint a KLN Ultraschalltechnik GmbH. képviseletét is tovább vitték.

A HARDSONIC Bt-t 1994-ben alapította. Fő tevékenységi terület az ipari ultrahang volt, ezen belül az ultrahangos tisztítók és ultrahangos műanyag hegesztők. Emellett, egyéb felhasználási területeken alkalmazott gépek, berendezések szervize és karbantartása, ill. kisebb vezérlő rendszerek tervezése és kivitelezése is belefért a profilba. Az alapító nagy reményekkel és energiával vetette bele magát az ultrahangos tisztítók hazai fejlesztésébe és gyártásába. Az ultrahangos generátorok, rezgőegységek, merülőrezgők és rezgőlapok tervezése, gyártása itthon történt, üzemeltetésükre a 300-2.000W-ig terjedő teljesítményű  generátorok is elkészültek. 5-8 éven keresztül forgalmazásra és beépítésre kerültek, saját tervezésű és gyártású mosó sorokba is. Egyedi igény szerint gyártottunk egykamrás asztali mosókat is. Emellett többkamrás, automata mosósorok is készültek saját tervezésben és kivitelezésben, saját ultrahangos egységekkel szerelve, a hazai, a Román és a Szerb piacra.

Ezekről néhány nosztalgia fotó.

HARDSONIC
Fejlődésünk

Sajnos az akkori körülmények nem kedveztek a kis szériás gyártásnak, gazdaságtalan volt az u.n. sorozat gyártás. Csak akkor rúgtunk labdába, ha a külföldi gyártók “standard” és ezáltal olcsó kínálatában nem volt találat.

Mivel az alapítás utáni évben, 1995-ben a Sonics & Materials Inc. magyarországi képviseletét elvállatuk, az ultrahangos hegesztők irányába mozdultunk el. Szép lassan, a tisztítók gyártása, a hozzá tartozó ultrahangos részegységek, alkatrészek gyártása is felszámolásra került, kb. 2011-re.  Az ultrahangos mosók és hegesztők képviselete, a hozzá tartozó szolgáltatásokkal, szervizzel lett a fő profil.

1995-tól 2010-ig képviseltük és forgalmaztuk német MSW Ultraschallanlagen GmbH, a mai nevén German Sonic Ultraschallanlagen GmbH. termékeit.

2009-ben lettünk az ultrahangos mosókat gyártó Elma Schmidbauer GmbH. képviselete és szervize. Ugyan a kizárólagosságot 2012-ben elvesztettük, de a két cég kapcsolata töretlenül kiváló, a mai napig végezzük a tisztítókádak javítását és forgalmazását.

2003-ban a német Herrmann Ultraschalltechnik GmbH. keresett magyarországi szerződéses partnert. Néhány hét ismerkedés után, hosszútávú szerződést kötöttünk, ami 2022 tavaszán szűnik meg teljesen.

Cégünk telephelye 2012-ig, a volt csepeli Weiss Manfred Művek ( Csepel Művek ) területén, a Varrógépgyár utcában volt. Köszönhetően a Herrmann GmbH-val történő szoros együttműködésnek, Budaörsre költöztünk egy nagyobb, színvonalasabb telephelyre.  Több mint 310 m2-en irodák, műhely, konszignációs raktár, hegesztőlabor, bemutató és oktató terem szolgálta Ügyfeleinket. Az első képen a kissé zsúfolt csepeli iroda, a többi a budaörsi u.n. TechCenter.

Elvállaltuk a Sonics & Materials Inc. magyarországi képviseletét, az ultrahangos hegesztők irányába mozdultunk el.

1995

Alapítás

Szerződéses partner

2003

2003-ban a német Herrmann Ultraschalltechnik GmbH. keresett magyarországi szerződéses partnert.

2009-ben lettünk az ultrahangos mosókat gyártó Elma Schmidbauer GmbH. képviselete és szervize.

2009

Képviselet és szerviz

Budaörsi telephely

2012

Köszönhetően a Herrmann GmbH-val történő szoros együttműködésnek, Budaörsre költöztünk egy nagyobb, színvonalasabb telephelyre.

VÁRJUK ÖNT IS!

A jövőben is várjuk régi és új Ügyfeleinket és a technológia iránt érdeklődőket. A Hardsonic továbbra is az ultrahangtechnika területén tevékenykedik és  márkafüggetlen szolgáltatást vállal. Mivel egy-egy hegesztő több projektet is kiszolgálhat, az új projektekhez szükséges ultrahangos szerszámokat ( szonotródákat ) és hegesztő fészkeket ( jig, ambos, anvil ) igény szerint megtervezzük, elkészítjük és üzembe helyezzük.

EREDMÉNYEINK SZÁMOKBAN
ÁTADOTT HEGESZTŐGÉP
0
ULTRAHANGOS TISZTÍTÁS
0
SZONOTRÓDA
0